Reksin joulutervehdys

Valitettavasti syyslukukauden vaikuttavin tapahtuma oli elokuussa Mechelininkadulla sattunut onnettomuus, jossa pieni koulutyttö menetti henkensä.

Tapahtuma herätti huomattavan vilkkaan keskustelun koko kaupungin liikenneturvallisuudesta ja varsinkin Taivallahden koulun huoltajat olivat ja ovat edelleen aktiivisia tässä keskustelussa. Koululaistemme vanhemmat myös perustivat oman ryhmän, joka valvoo joka päivä koulujen päättymisen aikoihin pienimpien oppilaitten turvallista siirtymistä Mechelininkadun ylitse.

Tällainen kansalaisten vapaaehtoinen toiminta on minun mielestäni erinomaista ja korkeasti kunnioitettavaa työtä. Kiitos siitä kaikille osallistujille!

Toivottavasti myös kaupungin tulevat rakenteelliset ratkaisut ja meidän kohdallamme varsinkin Mechelininkadun tuleva remontti, parantavat pienimpien liikkujiemme turvallisuutta edelleen.

Koulumaailmassa syksyn suurimmat asiat olivat kaikissa kouluissa tehtävä opetussuunnitelmatyö ja pedagoginen valmistautuminen digitaalisten oppimisympäristöjen käyttöönottoon.

Kummatkin uudistukset tulevat toteutuessaan muuttamaan koulua erittäin paljon. Painopiste siirtyy yhä enemmän opettamisesta oppimiseen ja opettajasta oppijaan. Tulevassa koulussa opimme kaikki enemmän taitoja kuin aikaisemmin. Suunnitelman mukaan tavoitteena on laaja-alainen osaaminen, jolla tarkoitamme ajattelun ja oppimaan oppimisen taitoja, kulttuurista osaamista, vuorovaikutusta ja ilmaisua, itsestä huolehtimisen ja arjen taitoja, monilukutaitoa, tieto- ja viestintäteknologista osaamista sekä osallistumisen, vaikuttamisen ja kestävän tulevaisuuden rakentamisen taitoja.

Ainakin minusta tämä kuulostaa ja näyttää hyvältä.

Koulun joulujuhlat vietettiin jo keskiviikkona keskellä päivää. Juhlat olivat hienot ja lämminhenkiset niin kuin aina ja tupa oli täynnä joka juhlassa. Joiltakin huoltajilta tuli ymmärrettävää palautetta juhlien ajankohdasta, joka oli omien töiden järjestämisen kanalta erittäin vaikea. Juhlien järjestämistoimikunta varmasti ottaa annetun palautteen huomioon. Samoin kuin tietysti saamansa kiitoksetkin!

Reksin syksy on kuitenkin pääsääntöisesti ollut kliffaa. Olen taas saanut tavata mielenkiintoisia ja hilpeitä uusia ihmisiä ja duuniinkin olen melkeen joka maanantai tullut ihan iloisin ja avoimin mielin.

Rauhaa, rakkautta ja ymmärtämystä kaikille!

WP_20151217_10_21_17_Pro

Hannu