Taiviksessa satuiltiin

IMG_6296 IMG_6295 IMG_6580 IMG_6878

Eräänä marraskuisena aamuna kahdeksan 9A-luokkalaista lähti saduttamaan 3C-luokkaa. Kolmoset jakaantuivat kolmen hengen ryhmiin ja tuottivat yhdessä tarinan. Ysiluokkalaiset ryhmien vetäjät toimivat kirjureina ja tarvittaessa avustivat tekemällä tarkentavia kysymyksiä ja kirjoittivat tarinan myöhemmin puhtaaksi.

Seuraavalla viikolla ysit kävivät lukemassa ryhmien valmiit tuotokset koko luokalle. Oppilaat kuuntelivat tarinoita hipihiljaa ja välillä pyrskähtivät nauramaan. Mahtuipa joukkoon jännittäviäkin juttuja.

Sekä ysit että kolmoset innostuivat yhdessä tekemisestä niin, että ensi viikolla koko 9A-luokka ja 3C puuhailevat jälleen yhdessä. Tällä kertaa luvassa on niin askartelua kuin erilaisia pelejäkin.

Kokosimme vielä loppuun oppilaiden ajatuksia pienimuotoisesta projektistamme.

 

 

3C-luokan ryhmien ajatuksia:

”Hauskaa. Ei erityisen vaikeaa. Olisi kiva tehdä tarina uudestaan ryhmässä. Kaikki oli hyviä tarinoita. Vilman ryhmän kauhutarina oli hieno. Oma tarina oli kiva ja hassu ja sisälsi paljon kauhua.”

”Kiva miettiä tarinan kulkua. Hauskaa, kun sai keksiä mitä vaan! Olisi kiva tehdä joskus uudestaan. Nalletarina oli erityisesti kiva, kaikki olivat hyviä. Oli kiva, kun sai apua tarinan keksimiseksi eikä tarvinnut itse kirjoittaa.”

”Oli vähän vaikeaa, mutta oli helpompaa keksiä tarinoita, kun joku muu kirjoitti. Ysiluokkalaiset tuoksuu aina hyvälle. Oli helppoa ja kivaa kuunnella, ja tarinat olivat kaikki ihan erilaisia mutta hyviä. Kivoin tarina ikinä! Uudestaan! Oli jännää kuulla itse tehty tarina.”

”Helpompaa kuin luulimme. Oli hauskaa ja erilaista. Oli kiva, kun sai vain miettiä tarinaa ja kertoa eikä tarvinnut huolehtia isoista kirjaimista tai pisteistä. Olisi hauska tehdä jatkoa tarinasta. Suosittelemme muitakin luokkia tekemään saman jutun!”

”Oli kivaa ja hauskaa. Parasta oli tarinan keksiminen. Kiva, kun joku toinen kirjoittaa ja joku muu lukee. Tulevaisuudessa haluaisimme askarrella yhdessä jotain joulujuttuja.”
”Ihmeellistä! Oli kivaa, mukavaa, omituista ja hauskaa, hyvin erilaista. Possutarina oli hauskin ja paras. Kauhutaloa kerrakseen – se oli hauska, jännittävä ja erikoinen. Ensi kerralla korista!”

”Tarinat olivat hyviä, koska ne olivat monipuolisia ja niissä oli kivoja juonenkäänteitä. Paras tarina oli oma. Kivointa oli yhdessä keksiminen. Kivoin kohta oli nalletarinan nalletornikohta. Tarinat olivat hassuja ja jännittäviä. Tällainen juttu pitäisi tehdä uudestaan ja eri ryhmissä.”

 

 

Ysien ajatuksia sadutusprojektista

”Satuprojekti oli mielenkiintoinen ja erilainen kokemus. Tällaista emme ole ennen tehneet.”

”Sadutus oli kivaa ja tarinat olivat hyviä.”

”Oli hauska työskennellä eri-ikäisten kanssa. Lopputuloksista tuli hauskoja – oli kaiken vaivan arvoista!”

”Oli yllättävän helppoa tehdä yhteistyötä pienten kanssa. Huomasin, että kolmasluokkalaiset ottivat toisensa hyvin huomioon.”

”Kivaa, mukavaa – jotain ihan uutta. Itselläkin oli hauskaa!”

”Voisi tehdä uudestaan.”

”Oli mukavaa, kun kolmoset olivat niin innostuneita. Heillä oli hyvä mielikuvitus, ja he toimivat hyvin yhdessä ja saivat todellakin tarinan tehtyä sujuvasti yhdessä.”

”Kun kirjoitin tätä, oli ihana kuulla, miten luovia 3.-luokkalaiset olivat. Lukeminen oli vielä ihanampaa, sillä lasten nauru ja ilo kuulostivat ihanalta ja viattomalta. Ihana kokemus! Voisin tehdä uudestaan.”