5AB Roboviikko

Koulumme 5AB -luokka piti viikon ajan robottiaihesta toimintaa oppilaille. Käsiteltävinä robotteina toimivat Lego Mindstorm -robotit. Viikon aikana ehdittiin tehdtä paljon ja vielä olisi toisellekin viikolle riittänyt tekemistä. Seuraavassa kuvia, videoita ja oppilaiden juttuja siitä, mitä kaikkea roboteilla tehtiin viikon aikana!

 

 

Fanni & Ella: Tekemämme robotti heittää palloa koirille. Siinä on ultraäänisensori. Siitä voisi olla hyötyä koiran omistajille.

Patrik& Juuso: Hävisimme demolle ja päästiin kolmanteen erään. Seuraava ottelumme oli lucky lusereihin ja päästiin jatkoon. Oltiin taas demoa vastaan ja hävitiin. Kilpailun voitti tyttöjen loppujen lopuksi Possumobiili.

 

 

20151204_122142

Ahti & Leevi: Robottimme on ralliauto, joka ei toimi.Käytimme robotissa kolmea moottoria. Robotista voisi olla hyötyä kilpailuihin. Ralliautomme toimii muuten, mutta emme voineet tehdä robottia oikealla tavalla, sillä ohje oli EV2 robotilla ja meidän käytössämme oli EV3- robotti.

 

 

Kata, Rauha & Emma: Robotti esittää kissaa. Se liikkuu ja nukahtaa valon ollessa alhainen. Se myös sähisee eteen tuleville esteille ja peruuttaa pois. Robotissa on käytössä ultraääni- ja värisensori. Lisäksi se liikkuu kahdella moottorilla. Robottia on viihdyttävää katsoa.

 

 

Peppi, Sanja & Ellen: Teimme piirustus robotin joka osasi piirtää ympyröitä. Sumopainiottelut olivat tosi kivoja. Pääsimme melkein finaaliin, mutta hävisimme vikan matsin, mutta tulimme kummiskin toisiksi, joten ei se haitaa. Oli tosi hauskaa!

 

 

 

Julius & Väinö: Oli hienoa päästä työskentelemään ja ohjelmoimaan robotteja. Teimme paljon työtä ja se kyllä nähtiin lopputuloksessa. Sumo-ottelut olivat kivoimpia ja sensoreiden käyttö hauskaa.

 

20151204_095755

20151204_120237

20151203_121836

Comments are closed.