4D:n kuulumisia: Harakan saari ja sisäsuunnistus pallomyllyssä

Harakan saari

Meidän luokka oli tiistaina 30.9. Harakan saaressa. Siellä oli kivaa. Siellä me saatiin kalastaa planktoneita. Saatiin tutustua moneen levälajiin johon me ei oltais muuten tutustuttu. Siellä oppi kaikkea jännittävää. Harakansaari on puoliksi luonnonsuojelualue. Siellä on paljon luontotaidetta. Tutustuttiin haukiin ja saatiin tietää että ne on joskus ollu tosi isoja. Me saatiin katsoa mikroskoopilla erilaisia mereneläviä. Planktonlajeja on kaksi, kasvi ja eläinplankton. Siellä on joskus yli 30 lintulajia samaan aikaan. Me saatiin tehdä itse sähköä. Kaksi minuuttia lämmintä suihkua on yhteensä 30 min veivata sähköä. Jos on mahdollista kannattaa käydä Harakan saaressa!

-Cecilia ja Charlotte 4D

 

Sisäsuunnistus pallomyllyssä

Menimme metrolla Pallomyllyyn. Siellä meille kerrottiin miten homma toimii. Siellä oli aika vähän ihmisiä. Kaikilla oli hauskaa. Se oli sopivan vaikeaa. Suunnistus oli kivaa. Siellä oli a ja b rata. Monet juoksivat monta kertaa. Me opimme miten emit toimii. Saimme etsiä oikeita rasteja. Me kaikki saimme lopuksi pillimehut. Kävelimme takaisin metrolle. Koulupäivä päättyi sinne.

Kaikki  halusivat jäädä pidemmäksi aikaa. Me haluaisimme mennä  sinne uudestaan. Suosittelisimme sitä kaikille. Tapahtuman  järjesti Helsingin suunnistajat.

-Anna&Katarina 4D