Mielenkiintoisia yrittäjiä Taiviksen kasien vieraina 17.4.2014

Olimme kuuntelemassa eri alojen yrittäjiä Taivallahden peruskoulun kahdeksasluokkalaisille tarkoitetussa ammattikirjastossa.

Aluksi kaikki yrittäjät esittäytyivät ja kertoivat lyhyesti ammatistaan.

Kaikille yhteisen alkupuheen ammatistaan piti Ilkka Koppelomäki, joka toimii maailman ensimmäisenä innostajana ja NLP-ohjaajana. Hänen yrityksensä on nimeltään Uskalla Innostua. Ilkka innosti ihmisiä puheessaan positiivisuuteen, kertomalla ”jos uskot unelmiisi voit myös saavuttaa ne”.

IMG_1014

Puheen jälkeen yrittäjät jakautuivat omiin luokkiinsa kertomaan ammateistaan. Jokainen oppilas ehti vierailla kahden yrittäjän luona.

Ensimmäiseksi menimme kuuntelemaan Toni Korpinevaa. Hän toimii managerointijohtajana Helsingin Brand Model mallitoimistossa, mutta ei itse ole kosketuksessa muotibisnekseen. Korpineva kertoo ”minun toimenkuvaani kuuluu etsiä malliksi ulkonäöltään sopivia ihmisiä mallitoimistolle”.

Kerran Korpineva oli löytänyt kauniin Filippiiniläisen tytön facebookista. Vaivalloisen matkan jälkeen tyttö kuitenkin saatin Suomeen ja pari viikkoa myöhemmin tyttö esiintyi jo samassa mainoksessa Beyoncen kanssa.

Stefan Bremer, yksi Suomen parhaista valokuvaajista, kertoo: ”Hyvä kuva pysyy kasassa. Kuvanottohetki on äärimmäisen tärkeä ja siitä pitää ottaa kaikki irti. Hetki voi olla vaikka nouseva ukkosmyrsky”. Stefanin mukaan valokuvaus on hyvä ala henkilöille jotka haluavat olla kontaktissa muiden ihmisten kanssa.
”Valokuvauksessa riskinotto kannattaa”

IMG_1016

Arkkitehtinä toimiva Juha Ilonen tuli arkkitehdiksi vanhempiensa jalanjälkiä seuraten. Myös hänen sisko ja vaimo työskentelevät arkkitehteinä. ”Ammatti on monipuolinen”, hän korostaa, ”arkkitehti on minulle rakas ammatti ja siksi laskun pyytäminen tuntuu kiusalliselta”, hän toteaa. Juha on kirjoittanut monia kirjoja ja se on kuulemma hänelle kaikkein rakkainta.

Muut yrittäjät:

Riku Korhonen, nettiyrittäjä, RikuCo Oy
Senja Ahtikari, parturikampaaja-yrittäjä, Salon Havannes xc
Jouni Mäkelä, rahoituskonsultti, Vauraus Suomi Oy
Guy How, soitinrakentaja, HowViolins Oy
Juha Ilonen, Arkkitehti

T: Taru ja Vilma 8D