4.-luokkalaisten itsenäisyyspäivän tanssit 3.12.2013

Itsenäisyystanssit

Itsenäisyystansseissa tanssimme ensin koululla: letkajenkka, kehruuvalssi, jinglebells, jiffymixer ja lopuksi tipu tanssi. Kun olimme tanssineet koululla niin vanhemmilla oli aikaa ottaa kuvia ja sen sellaista, mutta vain hetken koska meidän oppilaitten piti mennä luokkaan syömään eväitä ja siitä bussilla Finlandia-talolle. Finlandia-talolla odotimme jonossa hyvin pitkään ja kaikilla oli kuuma ja jano, mutta onneksi pääsimme sitten itse saliin. Ruokailu salissa oli pieniä coktail paloja johon kuului: pieni leipä, suklaa muffinssi jonka päällä oli porkkana tahnaa, kurkun paloja ja valkosuklaa tikkari. Sen jälkeen meidät pyydettiin tanssi saliin jossa ylipormestari Jussi Pajunen piti puheen jossa samalla hän sanoi että esiintyjä on Elastinen. Elastinen lauloi pari biisiä ja sitten lähti.

Jussi Pajunen sanoi että nyt on tanssien vuoro ja laittoi musiikin soimaan. Tanssimme kaikki tanssit niin kuin koululla, mutta koululla jätimme rokin väliin koska muuten emme ehtisi bussiin. Finlandia-talolla oli hyvin ahdasta, siellä tuskin pystyi edes tanssimaan.

– Alma 4A

Lähdimme koululta Finlandia talolle. Kun pääsimme Finlandia-talolle sisään siellä oli pieni jongleerausesitys. Sen jälkeen oli yli pormestarin kanssa kättely. Me saimme  boolia ja pientä syötävää.  Sitten menimme katsomaan Elastisen esitystä. Hän lauloi neljä biisiä. Sitten tanssittiin Kehruuvalssi, Kikapoo, Kulkuset, Jiffy mixer, Rock, Letkis ja Tiputanssi. Sitten juhlat loppuivat. Sitten bussi haki meidät koululle.

– Dan, Robert ja Anton 4A

Oppilaat ja heidän vanhemmat tulivat kouluun. Oppilaiden vanhemmat menivät juhlasaliin odottamaan oppilaita jotka esittävät kaikki tanssit juhlasalissa. Oppilaat tulivat Letkajenkalla sisään ovesta. Oppilaat muodostivat Letkajenkan vauhdissa juhlasalin keskelle piiriin. Letkajenkan jälkeen oppilaat esittivät Valssin. Valssin jälkeen oppilaat esittävät Kikapoon Valssin tapaisen tanssin. Sen jälkeen esitettiin Kulkuset siinä mentiin edes takas piirin ympärillä. Sen jälkeen esitimme vielä Jiffy mixer  ja Tiputanssin. Vanhemmat lähtivät ja oppilaat menivät luokkaan ja saivat syödä eväitä. Sitten kun kaikki oli syöneet lähdettiin bussilla Finlandia-talolle. Siellä jonotimme ainakin puoli-tuntia että pääsisimme kättelyyn. kun pääsimme kättelyyn kättelimme Rauno Jarnilaa ja toivotimme: Hyvää Itsenäisyyspäivää!  Kun me olimme kätelty. Saimme kuuluisaa Boolia ja pientä naposteltavaa. Naposteltavana oli suklaa tikkari , leipä , tomaattia , kurkku ja muffinssi. Kun kaikki olivat syöneet menimme tanssilattialle. Siellä meille piti puheen Jussi Pajunen. Sen jälkeen hän kuullutti kuka laulaa. Elastinen ! Kaikki pitivät meteliä kun Elastinen tuli lavalle. Elastinen lauloi pari kappaletta. Sen jälkeen tanssimme kaikki tanssit vielä uudestaan ja kun olimme tanssineet Jussi Pajunen toivotti hyvää Itsenäisyyspäivän jatkoa. Sen jälkeen opettajat ja oppilaat menivät alakertaan jossa oli sovittu tapaamis paikka. Lähdimme Finlandia-talolta bussilla ja tulimme koululle. Koululta otimme kamat ja lähdimme koteihimme.

– Elviira 4A

Itsenäisyyspäivänä menimme ensin kouluun tanssimaan: letkajenkan,kehruuvalssin,jinglebelssin,jiffyimixerin ja sitten vielä tiputanssin. Me emme ehtineet tannssia rokkia. Sitten kun olimme tanssineet vanhemmat ottivat meistä kuvia. Siinä oli noin 15min. aikaa ottaa kuvia tai videoita. Sitten söimme pienen väkipalan luokassa. Sitten oli jo aika mennä bussiin pääsimme omalla bussilla Finlandia talolle. Siellä meidän piti jonottaa varmaan puolitoista tuntia ja kaikilla oli kuuma ja hiki ja jano. Siellä oli onneksi vesi automaatti. Mutta sitten pääsimme ruokasaliin. Ruokasalissa oli pieniä coctail aterioita joissa oli pari kurkun palasta,pari pikkutomaattia,pikkuinen kolmio leipä,pieni muffinnssi ja valkosuklaa tikkari. Ainiin ja kun tulimme saliin saimme boolia. Sitten Elastinen esiintyi ja sen jälkeen me tanssimme kaikki tanssit. Sitten menimme koululle.

– Maija 4A

Tanssiaispäivänä tulimme ensimmäiseksi kouluun. Me esitimme vanhemmille tansseja. Sitten söimme eväitä luokassa ja sitten menimme bussille. Bussilla menimme Finlandiatalolle ja sisällä jouduimme odottelemaan, että pääsemme kättelemään Jussi Pajusta (ylipormestaria). Siellä oli ainakin 2500 neljäsluokkalaista. Kun olimme päässeet kättelystä niin meille tarjottiin kuuluisaa boolia ja lautanen jossa oli valkosuklaa-suklaa tikkari, homejuusto-kanaleipä, pikku cup-cake ,kurkkua ja tomaatteja. Sen jälkeen lavan eteen katsomaan tähti-esiintyjää joka oli Elastinen. Sitten tanssimme soittokunnan soittaessa. Ensimmäinen tanssi oli kehruuvalssi. Sitten tuli Kikapoo. Ja sen jälkeen tuli kulkuset jonka jälkeen tuli Jiffy Mixer. Sitten tuli Rokki. Sen jälkeen tuli Letkajenkka ja viimeisenä Tiputanssi.Sitten menimme takaisin koululle bussilla.

– Laura ja Nelle 4A

Siellä oli ihan kivaa. Oli hyvää ruokaa ja kuuma. Oli ahdasta tanssia ja oli aika moinen meteli. Hyvää palvelua ja hyviä  biisejä.

– Onni ja Eetu 4A

Ensin mentiin koululle tanssimaan vanhemmille tanssit ja sitten lähdettiin koululta bussille. Bussimatka oli tosi lyhyt ja tylsä. Finlandiatalolla mentiin käytävien kautta aulaan. Aulassa odotettiin, että päästäisiin kättelemään ylipormestari Jussi Pajusta. Kättelyn jälkeen saatiin mansikan makuiset juhlaboolit. Boolien jälkeen saatiin makupaloja, makupaloissa oli tikkari, cupcake, kolmioleipä ja 2 mini tomaattia.

– Risto 4A

Itsenäisyystanssi-aamuna vanhemmat tulivat katsomaan tansseja juhlasalissa. Oppilaat tulivat sisään letkajenkalla.  Letkajenkalla muodostettiin piiri jossa tanssit tanssittiin. Ensimmäinen tanssi heti letkajenkan jälkeen oli kehruuvalssi. Kun kehruuvalssi oli ohi, tanssimme Kikapon.  Kikapon  jälkeen tanssimme Jinglebells- tanssin. Sen jälkeen oli Jiffy Mixer, viimeisimpänä muttei vähäisimpänä oli Tiputanssin vuoro. Sitten tanssit olivat loppuneet ja oppilaat saivat mennä vaihtamaan kuulumisia vanhempiensa kanssa. Silloin vanhemmat saivat ottaa kuvia lapsista. Kun oppilaiden oli aika mennä omiin luokkiinsa, he saivat luokassa eväitä ennen Finlandia-talolle lähtöä. Kun eväät oli syöty oppilaat lähtivät bussille, se odotti heitä pihalla. Bussilla matkustettiin Finlandia-talolle. Kun oltiin perillä, odotettiin noin puolituntia pääsyä kättelyyn. Kun olimme vihdoin kätelleet, saimme boolia. Saimme myös valkosuklaa-suklaa tikkarit, porkkana taateli muffinssit, leipää, kaksi kurkkutikkua ja pari kirsikkatomaattia.  Syömisen jälkeen oli yllätysesiintyjän vuoro, hän oli Elastinen! Esityksen jälkeen tanssimme itsenäisyysjuhla-tanssit. Sitten lähdimme bussilla takaisin kouluun. Kun olimme koulussa saimme lähteä kotiin melkein heti.

– Kia ja Siiri 4A

Ensin aamulla kun tulimme koululle esiinnyimme vanhemmille. Kun tulimme luokkaan meille sanottiin jotain tärkeää ja sitten me lähdettiin bussilla Finlandiantalolle. Jouduimme odottamaan aulassa pitkään.  Kun pääsimme tanssisaliin niin saimme coctail paloja. Kun olimme syöneet niin menimme varsinaiseen tanssi tilaan ja Elastinen esiintyi. Sen jälkeen tanssimme kaikki tanssit. Kun olimme tanssineet lähdimme bussilla takaisin koululle ja sieltä kotiin. Siinä oli tanssiais päivämme.

– Mehdi ja Viimo 4A

Självständighetsdagen och balen i Finlandiahuset

På självständighetsdagen kom vi först till skolan. På skolan dansade vi för föräldrarna. När vi hade dansat till föräldrarna gick vi till klassen och åt lite mellanmål. Sedan åkte vi med buss till Finlandiahuset. I Finlandiahuset väntade vi en halv timme för att få komma in i festsalen. Efter att vi hade ätit kom Elastinen och sjöng tre låtar. När vi hade hört låtarna började vi dansa. Efter danserna gick vi till bussarna och åkte tillbaka till skolan. Sedan var dagen slut!

– Sofia, Emil, Aapo 4D

Vi tränade danser i skolan. Danserna var Cicapo, Letkis, Rock and Roll, Fågeldansen, Jiffy Mixer och Mignonvals. Vår klass och 4A lärde oss danserna tillsammans. Vi köpte fina festkläder med föräldrarna. Några av flickorna gick till frisören. Alla var ganska nervösa inför danserna i Finlandiahuset. Vi talade också om den roliga festen under rasterna.

– Roosa, Mila, Niklas, Oskari 4D

Alla hade jätte fin klädsel. Största delen av pojkarna hade svarta, raka byxor och kravatt. Flickorna hade klänning och fina skor.

– Lilli, Rhianna, Ines, Anton 4D

Vi fick helt ok mat i Finlandiahusets självständighetsfest. Det fanns gurka, tomat, smörgåsar med currykyckling, morotsmuffins, slickepinnar av mjölkchoklad med finska flaggor på och jordgubbslemonad. Slickepinnarna, muffinsen och smörgåsarna var de BÄSTA!

– Julia, Asta, Saska 4D

Dagens höjdpunkt var det när Elastinen uppträdde på scenen och sjöng tre roliga låtar. Elastinen sjöng helt jätte fint!!! Det tråkigaste var det när vi väntade i kön för att få skaka hand med Helsingfors borgmästare Jussi Pajunen och vi rymdes inte att dansa så bra i salen. I Finlandiahuset uppträdde Elastinen. Publiken reagerade ganska högljutt och alla tyckte om Elastinen. Elastinen sjöng tre låtar som hette Anna sen soida, Ovet paukkuu och Iisii. De bästa låtarna var Anna sen soida och Ovet paukkuu.

– Maisa, Vanessa, Luka, Eerik 4D

Comments are closed.