Taiviksen TET-kerhossa tutustuttiin logistiikkaan

Neljä Taivallahden peruskoulun yhdeksännen oppilasta sai keskiviikkona 23.1.2013 todistuksen koulun TET-kerhon suorittamisesta. Kerhoa piti opo Esa Rantamo.

Kerhon tavoitteena oli ollut edistää oppilaiden TET-paikan saantia, harjoitella työnhaussa tarvittavia perustaitoja ja tutustua logistiikka-alan ammatteihin ja koulutukseen. TET-kerhon yhteistyökumppaneina olivat Taloudellinen tiedotustoimisto, Vantaan ammattiopisto Varia, CHS Logistics Oy sekä DHL Finland.

Kerho on kokoontui syksyllä 2012 yhdeksän kertaa tiistaisin koulupäivän jälkeen. Oppilaat voivat hyödyntää TET-kerhon todistusta kesätyötä hakiessaan. Oppilaat voivat myös neuvotella II asteen oppilaitosten kanssa siitä, saako TET-kerhon suorittamisella korvattua yhden kurssisuorituksen.

Mika Palmio kertoi omasta urastaan DHL:n palveluksessa ja kannusti oma-aloitteisuuteen
Mika Palmio kertoi omasta urastaan DHL:n palveluksessa ja kannusti oma-aloitteisuuteen

Seuraavassa oppilaiden mielipiteitä yritysvierailusta:
”Ennen tapaamista (vierailu CHS Logistics OY:ssa) luulin logistiikka alan olevan lähinnä sitä, että ainoat asiat mitä voi tehdä on asioitten lastaaminen ja vieminen. Huomasin ettei asia ollut näin ja, että logistiikka ala on paljon monipuolisempaa. Tapaamisesta plussaa oli se, että miten paljon oppi työhausta. Mieleeni jäi se, että ensivaikutus on tärkeä ja sen voi tehdä vain kerran. Olen itse aina ajatellut, että normaali tapa vastata puhelimeen on “haloo?”, mutta se onkin huono ensivaikutelma. Vaan pitäisi vastata siten, että sanoo oman nimensä, etu- ja sukunimen. Myös jäi mieleen se, että asiallinen sähköposti nimi on tärkeä ja jos lähettää työhaun sähköpostilla niin ei kannattaisi olla liikaa kirjoitusvirheitä. Myös jäi mieleen se, että nykyajan logistiikka on niin paljon kehittyneenpää kuin mitä se ennen oli ja internet on kiihdyttänyt edistyneitten logistiikka yritysten kysyntää.”

”Olimme TET-kerhon kanssa vierailemassa Ruoholahdessa sijaitsevassa CHS logistics Oy:ssa. Siellä opimme paljon logistiikka-alasta ja siitä, että missä eri kaupungeissa sijaitsee CHS:ssän tiloja, ja mitä tiloja ne ovat. Saimme hyvän CHS informaation lisäksi vinkkejä kesä-työhakemuksiin ja muihin tulevaisuuden työasioihin. Meille myös vilaukselta näytettiin konttoritiloja. Oli kiinnostava ja tehokas vierailu.”

Vierailu Vantaan ammattiopisto Variaan kirvoitti seuraavanlaisia mielipiteitä: ”Oli kiva päästä katsomaan autonkorjaajia läheltä ja seurata heidän työskentelyään, mutta minua yllätti se että autonkorjaajan opiskelu ei koskaan lopu sillä autoja tulee aina lisää ja uudenlaisia. Oli myös hauska nähdä miten varovaisia työskentely alueilla oltiin, sillä seinillä luki että pitää aina olla turvakengät jalassa kun kulkee keltaisten viivojen ulkopuolella. Enkä ennen tätä tiennyt, että armeijassa voi suorittaa ajokortin. Oli myös hauska nähdä, että ihmiset opiskelivat siellä korjaamaan lentokoneita vaikkakaan ne eivät olleet lentokunnossa. Niin, ja se TV-pastorin lentokone oli hieno.”

Kiitos aktiivisille kerholaisillle sekä kaikille yhteistyökumppaneille. Erityiskiitokset TAT:n logistiikka alan koulu-coachille Marika Mertalalle, joka toimi hankkeessa aloitteentekijänä ja loistavana ideanikkarina sekä järjesti vierailut. Spesiaalikiitos myös Mika Palmiolle, joka vierailu ensin TET-kerhossa kertomassa urastaan ja sen jälkeen ysiluokkien TET-jakson päätöskahveilla kertomassa yrittäjähenkisestä asenteesta työelämässä.

Esa Rantamo
opo

Comments are closed.