Taikahuilu-opperan draamatyöpaja ja esitys

Draamapaja 

Minun luokkani (6A) oli menossa katsomaan Taikahuilu- oopperaa, joten ennen sitä me tutustuttiin Taikahuilun henkilöihin draamapajassa torstaina 22.11.

Kuten useimmat tietävät, niin Taikahuilu on ooppera kertoo eksyneestä prinssi Taminosta, joka yrittää saada Yönkuningattaren tyttären(Paminan) itselleen. Matkallaan hän saa kaverin nimeltä Papageno. Hänen kanssaan Tamino lähtee suureen seikkailuun. (Siitä enemmän Draama-paja blogi-kirjoituksessa).

Draamapajassa opeteltiin ilmaisemaan itseään keholla, ilmeillä, kävelyn  kautta ja äänensävyllä. Eli itsensä ilmaisemista. Sitten tutustuimme myös musiikkiin Taikahuilusta, sillä siten tietäisimme, ketkä tulisivat lavalle, kun tietty musiikki alkoi soida. Sen jälkeen teimme itsellemme paperisuikaleista viittoja, miekkavöitä, miekkoja, hattuja ja hameita.

Sitten saimme eteemme vähän lappuja, joissa oli repliikkejä oopperan henkilöiltä. Saimme esittää kohtauksia oopperasta hienojen paperisuikalevaatteiden kanssa. Oopperassa oli henkilöitä kuten Tamino (eksynyt prinssi), Pamina (Yönkuningattaren tytär), Papageno (lintubongari, jolla sattuu usein jotain muutakin kiikariin), Yönkuningatar (maan kuningatar, joka on riidoissa Sarastron kanssa), Sarastro (maan kuningas, joka on riidoissa Yönkuningattaren kanssa) ja Monostatos (Sarastron palvelija).

Draamapajassa oli mielestäni todella hauskaa, itse asiassa hauskempaa ja se oli jopa parempi kuin itse ooppera.

– Mikael 6A

Taikahuilu-ooppera

Maanantaina 3.12.2012 6A-luokka vieraili Taikahuilu- oopperassa, Ruoholahden konservatoriossa.

Lähtiessämme ilmestyi ensimmäinen ongelma. Keittiössä oltiin unohdettu tehdä eväät meille. Joten odotimme eväitämme 15 minuuttia. Sitten kaikki sujui hyvin, ennen kuin saavuimme Ruoholahden konservatorioon.

Sisällä konservatoriossa heitimme takkimme naulakoihin, ja menimme saliin, sillä olimme tulleet nipin napin ajoissa.

Ensimmäinen osa esityksestä oli todella outo. Huomasimme, että joku poika takananamme alkoi heilua ja ”säätää”. Toinen poika, kaksi riviä edempänä, alkoi inistä ja pomppia.

Toisessa osassa oopperaa se alkoi muuttua liian moderniksi. Ihmiset lavalla alkoivat syömään pitsaa ja juomaan Angry Birds- limua. Moni ei enää sen jälkeen pitänyt oopperasta. Hyviä puolia oopperassa olivat, että musiikki oli todella hienoa ja että siihen oli laitettu paljon vaivaa. Ja tietenkin se, että eväät oli hyviä.

-Mikael ja Lauri S. 6A