Taksvärkkikiitos

Taivallahden peruskoulun 5.-10.luokkalaiset keräsivät viime lukuvuonna Taksvärkkipäivän tuotot (3000e) Lusoin kyläkouluun Kenian maaseudulle Tulevaisuuden johtajat ry:n kautta.

Taivislaisten varoilla ostetut uudet koulureput otettiin vastaan käsittämättömän suurella riemulla. Joillekin koulun 300 oppilaasta taivislaisten lahjoittama reppu on elämänsä ensimmäinen ja ehkä myös ainoa. Tähän asti moni kuljetti kirjojaan kuluneissa muovipusseissa tai rikkinäisissä repuissa.  Reppuostoksista ylijääneillä rahoilla ostettiin afrikkalaisten kirjailijoiden kirjoja koulun kirjastoon ja muita kirjoja luokkiin. Kaikki hankinnat tehtiin lähikaupungista Nyeristä, mikä tukee paikallista yrittäjyyttä ja osaamista.

Niin oppilaat, opettajat, vanhemat kuin koko kyläyhteisökin olivat aivan ällistyneitä suomalaisten koululaisten halusta ja tavasta tukea ikätovereitaan päiväntasaajan toisella puolella.

Minä en voi sanoin kuvata sitä kiitollisuutta, minkä taivislaisten lahjoitus sai aikaan. Muutama perhe olisi halunnut antaa vastalahjaksi kenialaisille arvokkaan kanin tai kananmunia. Näiden kuljettaminen olisi tietenkin ollut mahdotonta, joten lopulta oppilaat päätyivät kirjallisiin kiitoksiin.

Toivottavasti oheiset kuvat välittävät edes murto-osan siitä ilosta jonka Taiviksen oppilaat ovat tuottaneet ikätovereilleen päiväntasaajan eteläpuolelle Mt. Kenyan juurella.

 

 Asante sana Finland! Monta sataa sylillistä kiitosta!

 

Onnelliset 8.luokkalaiset                                                      

   ja eskarilainen.

2.luokan pojat keksivät käyttää reppuja myös rakennuspalikoina

Lusoin oppilaiden ”kiitoksia” taivislaisille:Taiviskiitokset