5D leirikoulussa

Olimme leirikoulussa Pensar Sydissä, Nauvon saaristossa 21.5 – 24.5. Menimme ensin kaksi tuntia bussilla ja sitten 45 min. yhteisaluksella.

Matka oli hauska, eikä kenelläkään ollut koko ajan tylsää.Kun olimme saapuneet yhteisaluksella Pensar Sydiin, vastassa oli leirikouluohjaajamme Julia. Muutamat matkivat Juliaa ja kävelivät tuskaisesti paljain varpain alukselta hiekkatietä pitkin majapaikkaamme kokonaiset kolme km.

Huoneet tuottivat aluksi yleistä närkästymistä, mutta lopulta kaikki tottuivat pieniin puutteisiin. Hetken lepäämisen jälkeen kokoonnuimme jalkapallokentällä tutustumaan Juliaan nimileikillä. Vapaa-ajalla leikimme enimmäkseen mafiosoa, lännen nopeinta ja mafiosoa…

Ensimmäinen yö oli painajaista, sillä kukaan ei saanut kunnolla unta. Pojat pelasivat ja tytöt puhuivat.Aamulla mukana oleva tyttöjen liikunnanopettajamme Pirjo tuli herättämään meitä. Kaikki olivat (yllättäen) aika pirteitä. Kahdeksalta menimme aamiaiselle joka oli mahtava. Saimme syödäksemme leipää, jogurttia ja puuroa.

Pensarissa oli muutenkin erinomaista kotiruokaa. Ohjelmakin oli ihan mukavaa, ainakin lukuun ottamatta metsägolfia ja kalojen avaamista. Metsägolfissa pallot katoilivat ja kalojen avaaminen oli ällöttävää. 

Keskiviikkona pidimme kymmeneltä illalla pienet ”grillibileet”. Teimme silloin tikkupullaa ja grillasimme makkaraa. Kaikkien järkytykseksi grillasimme myös perkaamiamme kaloja. Nekin kuitenkin maistuivat.

Torstaina lähdimme kohti Helsinkiä. Oma koti kullan kallis!

Riia ja Siiri

5.D leirikoulussa saariston ytimessä!

Kello 9.30 saavuimme koululle täyttämään juomapullomme, ennen raskasta matkaa kohti Pensar Sydiä. Bussi lähti kello kymmenen ja kaikkia jännitti. Joidenkin vanhemmat olivat vilkuttamassa lapsillensa hyvästelynsä.

Kulutimme bussissa aikaamme näpräämällä kännykkää, nauramalla, sekä juttelemalla. Noin kahden tunnin päästä vaihdoimme Paraisissa kulkuneuvoa bussista autolauttaan. Sää oli tuskastuttavan kuuma. Noin 25 Celciusta. Jotkut vähensivät vaatetusta. Sitten menimme lauttaan. Merimatkamme kesti noin yhden tunnin. Sinä aikana katselimme paljon maisemia, jotkut kirjoittivat tarinoita, ja odotimme saapumistamme perille.

Nousimme maihin noin kahdelta, missä meitä odotti leiriohjaajamme Julia. Lauttasatamasta oli kolme kilometriä hiekkatietä leirikoulupaikkaamme. Taru, Siiri, Riia-Maria, Olivia, Edla ja Vilma kävelivät paljain jaloin Juliasta mallia ottaen. Kaikki muut paitsi Olivia ja Vilma luovuttivat jossain välissä. Kaikki kävelivät kuitenkin urheasti. Saavuttuamme leikimme nimileikkiä ja söimme välipalaa. Pian oli jo päivällinen. Ruoka oli erinomaista aina.

Leiriohjelmaan kuului erilaisia luontotutkimuksia ja hauskoja yhteishenkisiä pelejä. Mafiooso, jalkapallo, golf, pum, perse, persis…

Leiri oli hauska vaikka kaikki olivat tyytyväisiä kun pääsivät kotiin. Olihan leirillä tullut hieman ikävä omaan kotiin silti.

Helsinki! Ei ötököitä!

Taru ja Vilma 5d