Catch Me if You Can – Näyttelyharjoitus englannin tunnilla

Ensinnäkin tervehdys kaikille blogin lukijoille. Olen uusi kirjoittaja ja uusi opettaja Taivallahdessa tänä lukuvuonna. Opetan englantia yläkoululaisille ja ajattelin tässä ensimmäisessä blogikirjoituksessani kertoa hieman tavallisesta poikkeavasta englannin tunnista.

Satuin huomaamaan Nyt-liitteestä että Steven Spielbergin ohjaama oivallinen draama- ja jännityselokuva, Catch Me if You Can, esitettiin jälleen televisiossa. Tästä sain idean että oppilaat voisivat näytellä elokuvan alusta pari ensimmäistä kohtausta. Olimme kerranneet edeltävillä tunneilla artikkelisääntöjä, joten poistin oppilaille jaettavasta käsikirjoituksesta kaikki artikkelit. Oppilaat saivat ensin itsenäisesti pohtia käsikirjoituksen aukkoja ja niihin sopivia artikkeleja. Itsenäisen työskentelyn jälkeen kävimme yhdessä sanastollisesti vaikeat kohdat (joita oli kyllä riittävästi) läpi ja sen lisäksi oppilaiden vastaukset tekstin aukkokohtiin. Tällä tavalla ikään kuin tuli lyötyä kaksi kärpästä yhdellä iskulla: kerrattiin artikkelisääntöjä ja tutustuttiin näyteltävään tekstiin.

Kotiläksyksi jäi sitten harjoitella omat vuorosanat mahdollisimman hyvin. Osa ryhmistä eteni hurjan nopeasti ja pääsimme näyttelemään jopa saman tunnin aikana. Rooleja oli kaiken kaikkiaan oppilailla kahdeksan ja opettajakin pääsi ääneen yhdessä roolissa. Ennen näyttelemistä kävimme läpi mm. liikkumista ”lavalla”. Oppilaat olivat suureksi ilokseni positiivisesti mukana harjoituksissa ja itse näytelmissä.

Best regards
Lasse Ehrnrooth